Textielreinigung Panda, Rijnstraat 14, XP Den Haag, Tel. +31 70 387 0835 (2023)

Jalil

9 okt 2022 19:34 uur

Ik hou echt van deze plek, ze zijn erg georganiseerd en ik heb ze verschillende keren geprobeerd. Een keer om mijn lijfje schoon te maken en de kosten waren 23 euro en de tweede keer om mijn jas schoon te maken en de kosten waren 10 euro.

Ze hebben twee werkdagen nodig om hun spullen te wassen, schoon te maken en klaar te maken.

1 0

Jeroen

08. Augustus 2021 17:37

Stomerij is zeer professioneel, ik breng hier al jaren mijn kleding. Altijd perfect in orde. Vriendelijke mensen die ook bereid zijn om de lokale school te helpen met de overgebleven bladeren voor decoratie.

0 0

olijf

01 april 2021 5:41 uur

Geweldige service die verder ging dan de plicht! En hij heeft geweldig werk geleverd met het schoonmaken van onze gordijnen. Sterk aanbevolen!

0 0

maximaal

19 mei 2020 3:09 uur

Heb hier regelmatig wat broeken laten stomen en tot nu toe is het altijd goed geweest, ik heb ook gemerkt dat je zwarte pandabus er altijd netjes uitziet en dat verpest het echt.

0 0

michel

01 mei 2020 3:12 uur

Ik heb mijn kleren vele gelukkige jaren naar deze wasserette gebracht en zelfs de trouwjurk van mijn vrouw was als nieuw! Jas impregneren is ook een echte aanrader en werkt prima!

0 0

Emily

15 november 2019 06:50 uur

We hebben vanmorgen gevraagd om wat tassen met kleding achter te laten om gewassen / gedroogd te worden en kregen van de dame die in de winkel werkt te horen dat ze dat niet aanbieden (ondanks dat hun website dat zegt), alleen stomerij. Hij legde ons uit dat er plaatsen zijn die dit aanbieden, maar hij kon geen specifieke aanbevelen. Hij schreef ook de Nederlandse woorden op voor wat we zochten, wat zich vertaalt naar vuile was. Dat is prima en ik heb een 4-sterrenrecensie achtergelaten om dit uit te leggen, zodat andere toeristen niet in de war raken omdat ze geen enkele service aanbieden die op hun website wordt geadverteerd. Nadat de eigenaar vriendelijk op mijn opmerking had gereageerd, bleek echter dat ze wassen en drogen aanbieden, en de eigenaar weet ook niet zeker waarom ze ons nee hebben gezegd. Als we onze was niet hadden laten doen in een wasserette (omdat er geen andere plaats in de buurt is die bezorging aanbiedt), zouden we zijn teruggekomen om het opnieuw te proberen. Ik heb mijn beoordeling gewijzigd in 2 * omdat er tegen ons is gelogen.
Bewerken 11/10: Een paar weken nadat ik mijn oorspronkelijke recensie had gepost, stuurde de eigenaar me opnieuw een bericht, waarin hij me aanspoorde mijn recensie te wijzigen, waarin hij uitlegde dat zijn moeder (blijkbaar de dame die ons bediende) het hart van het bedrijf had en dat ze aardig tegen ons was op de beveiligingsfoto's. Ik ben het ermee eens dat hij aardig tegen ons was, niet zeker waarom hij ons vertelde dat ze geen service verlenen als ze dat wel doen. Ik wil alleen andere toeristen waarschuwen die ons misschien afschrikken. Hij gaf mij de schuld van de vernietiging van een klein bedrijf. Het enige dat ik kan zeggen is dat als deze flagrante overlast is wat klanten krijgen als ze opbouwende kritiek geven, ik denk dat ze nu een beoordeling van 1 ster verdienen.

0 0

Ji kr

08. Oktober 2019 10:27

Zeer goede, maar zeker ook snelle service! Mijn pak was in één dag verdampt. Ik wist niet dat ze op zaterdag vroeg sluiten. Ik had mijn pak nodig voor een bruiloft. Ben je speciaal voor mij teruggekomen? Goede service!

0 0

sabine

26 september 2019 13:29 uur

Het beste van Voorburg. Natuurlijk en duurzaam reinigen. Snelle en goede service en het personeel is altijd vriendelijk. In 1 woord TOP

0 0

Robin

06 juni 2019 12:44 uur

Gisteren bracht ik mijn trui onder de rode wijn, grote maar vooral kleine spetters.

Toen ik hem vandaag ophaalde was ik super tevreden, de trui is weer als nieuw.

Mijn dag kan niet meer stuk. De trui was een dag oud.

0 0

Tomás

16 januari 2019 5:59 uur

Ik laat mijn pakken hier standaard stomen, altijd goed resultaat. Helaas kreeg ik vandaag een shirt met vlekken die voorheen niet bestonden.

0 0

Markeer

3 november 2018 17:34 uur

Zeer professionele stomerij. Vriendelijk personeel en goede bediening. Wat je ook meeneemt, ze brengen het altijd stevig, schoon en fris terug. Ik ben in het verleden in veel verschillende wasserettes geweest, maar hier ga ik!

0 0

ik ben jouw verschuldigd

2 november 2018 23:01 uur

Vriendelijk personeel! Een hardnekkige vlek op mijn trui, maar wassen is geen probleem voor de panda!
vaste klant :)

0 0

Arjan

2 november 2018 18:25

Ga altijd naar deze schoonmaak, er is nooit een probleem, altijd goede service. Kleed je altijd goed aan. Sterk aanbevolen. Wat ik zeker een pluspunt vind, is het feit dat alles ecologisch gereinigd wordt. Dat kun je niet van alle wasserettes zeggen.

0 0

Lee

19 oktober 2018 12:45 uur

Hij viel maandag voor 9.30 uur uit drie jassen. Hun website belooft dezelfde dag oproepservice als je dat doet. Ze vertelden me dat het de volgende dag om 16.30 uur klaar zou zijn. Het was niet dringend, dus ik maakte geen ruzie. Ik ging de volgende dag terug en er waren er maar twee klaar. Geen excuses, niets. Ik ging ze ophalen, er waren nog een paar vlekken, het lijkt alsof het gewoon slijtage is, maar ze hadden het in ieder geval kunnen vermelden. Het enige dat ik leuk vind, is dat ze het nummer op het label zetten en niet op het doek zoals sommige wasserijen doen. De kwaliteit is gemiddeld, goed genoeg, maar de klantenservice is verschrikkelijk.

0 0

Perla

16 oktober 2018 02:30 uur

Ze geven je een schatting voor de reparatie, maar als je ze ophaalt, verdubbelen ze letterlijk het bedrag.

0 0

Kees

20 september 2018 11:20 uur

Al decennia bekend om de uitstekende kwaliteit van deze stomerij. Naast reguliere chemische reiniging, b.v. B. overhemden en pakken, ook met het reinigen van bankovertrekken en bruidskleding hebben we veel ervaring. Ik kreeg het advies van de eigenaar om het pak voor de bruiloft te strijken, wat resulteerde in een kreukvrij jasje en de hele dag een geweldig zittende broek. Ga zo door Panda Cleaners!

0 0

R. Willemse

09/06/2018 10:49 M

De behandeling was erg onbeleefd.
Ik wilde mijn dekbed hier laten stomen. Deze werd op de grond gegooid.
Ik kon het de volgende dag ophalen. Dat voelde voor mij als een dienst. Pas toen heb ik het teruggestuurd in een gewone plastic zak, zonder beschermfolie! En daarmee moest ik de hele stad omcirkelen. Ze leken ook te denken dat dit normaal was. De beschermfolie lijkt mij echter erg belangrijk voor de hygiëne. Je zou het gewoon (zonder het te koken) in de plastic zak kunnen doen. Het verschil was niet merkbaar. Ik voelde me dus bedrogen. Gelukkig kreeg ik een beschermfolie van een andere professionele schoonmaakster.
Bij de Panda Wasserij in de Rijnstraat zien ze me in ieder geval niet meer. Sterker nog, ze verdienen niet eens een ster. je bent gewaarschuwd

0 0

van de gebruiker

22 mei 2018 20:35 uur

Ze brachten het pak naar de stomerij, ze repareerden de kleurstoffen, niet het jasje. Ik heb een zakenreis, ik moest dit op tijd af hebben. nu ben ik wegens tijdgebrek genoodzaakt de vuile jas te strijken.
Teleurstellend.

0 0

van de gebruiker

13 juni 2017 5:14 uur

zeer vriendelijk personeel!

Je kunt hier echt alles clean of gedempt hebben. De prijzen zijn goed en de 1-daagse service is erg handig!

0 0

van de gebruiker

05 juni 2017 3:04 uur M

Topservice!

Ik heb mijn Uggs dezelfde dag weer als nieuw schoongemaakt!

0 0

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated: 07/07/2023

Views: 6266

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.